מעדן חלב


כל מה שרצית לדעת על מעדן חלב:
מעדן חלב הוא הכינוי בישראל לפודינג תעשייתי מוכן לאכילה במגוון טעמים, הנמכר בגביעי פלסטיק ונאכל קר.
טעמים בסיסיים נפוצים הם שוקולד, וניל ותות.
ישנם גם מעדנים עם שכבה עליונה של קצפת (מותג מפורסם בתוספת קצפת הוא מילקי) ומעדנים בעלי שניים ושלושה טעמים בשכבות או זה לצד זה.
יש המשתמשים בכינוי "מעדן חלב" גם ביחס למעדני יוגורט.
מעדני חלב המומתקים בסוכר, ובפרט המעדנים בטעם שוקולד, נחשבים כמוצר המיועד לשוק הילדים ולסוג של ממתק.
אחד המותגים הוותיקים בתחום הוא "דני" של שטראוס גרופ – פודינג שוקולד, המיוצר משנת 1972.
דני שווק תחת הסלוגן – "כי בשבילו זה דני ובשבילך חלב", על מנת לקדם צריכתו באמצעות מסר בריאותי.
ב-1985 נוהל מסע פרסום שנתמך בתשדיר השירות "מעדן חלב בעונג רב" כדי לקדם צריכת מעדני חלב.
כיום משווקים גם מעדני דיאט – בעלי ריכוז שומן מופחת, ולעתים אף נטולי שומן, וממותקים בממתיק מלאכותי.
מוצרים דומים הם מעדני גבינה ממותקים ומעדני סויה המיועדים למי שאינו מעוניין לצרוך מוצרי חלב.
קיימים מוצרי קינוח תעשייתים נוספים, חלביים או פרווה, הנארזים בדומה למעדני חלב, ביניהם: מוס, פנקוטה, טירמיסו, מלבי ועוד.
מחירם של מעדני החלב בישראל היה תחת פיקוח עד אוגוסט 2007‏.
סקר של מועצת החלב מצא כי 47 אחוזים מהבנים ו-44 אחוזים מהבנות מעדיפים מעדן חלב על פני כל מוצר חלבי אחר‏.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למעדן חלב:
מוצרי חלב
המטבח הישראלי
פודינג