מפרום


כל מה שרצית לדעת על מפרום:
מַפרוּם (בערבית: مفروم או لحمة مفرومة) הוא מאכל טריפוליטאי מסורתי העשוי מבשר בקר וירקות, המתובל בתבלינים שונים.
שיטת ההכנה של המפרום אינה אחידה אך היא כוללת ערבוב בשר בקר טחון בתוספת תבלינים (מלח, פלפל שחור, בצל, פטרוזיליה, [[ביצה (מזון)|ביצים]תבלין לקציצות טריפולטאי הנקרא 'חריראת' ] ופירורי לחם) לכדי עיסה אחת.
לאחר לישת העיסה יוצרים קציצות בינוניות ומטגנים אותן.
לאחר הטיגון מכניסים לסיר את הקציצות המטוגנות לאחר שבתחתית הסיר הונחו תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים כדי להגן על המפרום לבל יישרף (בערבית נקראת התחתית 'כער').
נהוג להוסיף מעט פפריקה וירקות נוספים לסיר כדי להעניק טעם עשיר יותר למפרום.
גרסה נפוצה של המפרום היא יצירת חתכים בפרוסות תפוחי-האדמה (כמעט עד לניתוק לשתי פרוסות) כשברווח שנוצר מוסיפים בשר, טובלים את החתיכה הממולאת בבלילה, מטגנים, ובסוף מבשלים הכל ברוטב, רצוי בישול ממושך.
כדי לגוון אפשר להחליף את תפוחי האדמה בפרוסות חציל, גזר או כרובית.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון.
אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.

מקור: https://he.
wikipedia.
org/w/index.
php?title=מפרום&oldid=16879678
קטגוריות: קצרמר מזוןהמטבח הצפון-אפריקאיהמטבח הלוביהמטבח היהודייהדות לובמאכלי בשרמאכלי שבתקטגוריה מוסתרת: קצרמר – כל הערכים

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למפרום:
קצרמר מזון
המטבח הצפון-אפריקאי
המטבח הלובי
המטבח היהודי
יהדות לוב
מאכלי בשר
מאכלי שבת