מקרל


כל מה שרצית לדעת על מקרל:
מקרל הוא שם קיבוצי למספר סוגי דגים ממשפחת הקולייסיים.
המקרל מצוי בכל הימים באזורים הטרופי והסובטרופי.
רוב המקרלים הם דגי ים עמוק אך יש גם מינים (כגון המקרל הספרדי האטלנטי Scomberomorus maculatus) החיים במים רדודים ונדוגים לצד מזחים.
לדג סנפירים בחלקי הגוף העליון והתחתון ולרוב הוא מכוסה קשקשים קטנים מאד המאופיינים בקשקשת קטנואידית – קשקשים שהשפה החופשית שלהם מחוספסת כמסרק, עם זאת לחלק מסוגי המקרל אין קשקשת כלל.
סוגי המקרל נעים בין המקרל הכחול (Scomber australasicus) המצוי באוקיינוס ההודי וים סוף, שמשקלו כק"ג אחד ואורכו הממוצע כ-25 ס"מ ובין "מקרל המלך" (Scomberomorus cavalla) ממפרץ מקסיקו שמשקלו הממוצע כ-20 ק"ג ואורכו הממוצע כ-70 ס"מ.
הדג בשרני ובבשרו אחוז גבוה של שומן ולפיכך הוא מהווה את אחד מדגי המאכל העיקריים ברחבי העולם.
פילה מקרל נמכר בקופסאות שימורים בדומה לטונה וסרדינים, הוא גם אחד הדגים מהם נהוג להכין סשימי.
בשר הדג הטרי מתקלקל בקלות על ידי זיהום חיידקי ויכול לגרום להרעלת Scombroid (הנקראת על שם משפחת הקוליסיים בלועזית).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למקרל:
מינים ללא חשש
קצרמר בעלי חיים
דגי מאכל
קולייסיים