מרגז


כל מה שרצית לדעת על מרגז:
מרגז (מערבית: مرقاز, נקניקייה) הן נקניקיות אדומות חריפות מהמטבח הצפון אפריקאי.
הן נפוצות גם בצרפת, בישראל, בבלגיה ובחבל הסאר בגרמניה, אליהן הגיעו באמצעות מסורות הבישול שהביאו עמם מהגרים מצפון אפריקה.
מרגז עשויות בשר כבש או בשר בקר ומתובלות במגוון תבלינים, כגון סומק, פפריקה, פלפל קאיין או אריסה המקנים להן את צבען האדום.
בנקניקיות מרגז אותנטיות, החלק החיצוני העוטף של הבשר עשוי מעיים.
מסורתית מקובל להכינן סמוך להגשתן, ולהגישן צלויות או עם קוסקוס.
מרגז שיובשו בשמש מוספות לתבשילי טאג'ין.
הן נאכלות גם בכריכים.
נקניקיות מרגז עם קוסקוס ואריסהנלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למרגז:
המטבח הצפון-אפריקאי
המטבח המרוקאי
המטבח התוניסאי
נקניקיות
המטבח הלובי