מרטיני (קוקטייל)


כל מה שרצית לדעת על מרטיני (קוקטייל):
מרטיני (Martini) היא משפחת קוקטיילים קלאסיים נפוצה על בסיס ג'ין.
זהו המפורסם מכל הקוקטיילים אשר מעולם לא איבד את הפופולאריות שלו ואף זכה לכוס מיוחדת שנקראת על שמו.
להכנת הקוקטייל מוסיפים לכ-60 סמ"ק או מעט יותר ג'ין, בין 1/3 ל1/6 ורמוט לבן יבש, כאשר כמות הוורמוט ביחס לג'ין תקבע את רמת היובש של הקוקטייל – ככל שיחס הוורמוט בקוקטייל נמוך יותר, הוא נחשב "יבש" יותר.
אופן הכנת המשקה הוא מזיגת המרכיבים לשייקר בוסטון מלא בקרח כתוש, ניעור או ערבוב זריז בעזרת כפית ערבוב עד שהשייקר כבר קר מכדי להחזיקו, ומזיגה תוך כדי סינון הקרח לכוס מרטיני מקוררת.
בווריאציה הנקראת "דריי מרטיני" (Dry martini) מוסיפים לג'ין רק טיפות בודדות של הורמוט.
כאשר המשקה מוכן על בסיס וודקה במקום הג'ין, הוא קרוי וודקה מרטיני או בקיצור וודקטיני (Vodka martini).
הקישוט המסורתי של המרטיני הוא זית ירוק על קיסם בתחתית הכוס.
קיימת וריאציה שונה שבה מחליפים את הזית הירוק בבצלצל פנינה כבוש בחומץ ואז הקוקטייל נקרא גיבסון (Gibson).
בווריאציה הנקראת "דרטי מרטיני" (מרטיני מלוכלך) מוסיפים לג'ין טיפות בודדות מנוזל הכבישה של הזית.
מרטיני הוא גם שם מותג של סדרת משקאות ורמוט (אדום, לבן ויבש) מתוצרת מזקקת מרטיני ורוסי.
אין להתבלבל בין קוקטייל מרטיני לבין מותג הוורמוט מרטיני, ואין כל חובה כי הוורמוט המהווה מרכיב בקוקטייל מרטיני יהיה מתוצרת "מרטיני".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למרטיני (קוקטייל):
קוקטיילים
ג'ין