ניקוג'גה


כל מה שרצית לדעת על ניקוג'גה:
נִיקוּגָ'גָה (יפנית: 肉じゃが – בשר ותפוחי אדמה) הוא מאכל מהמטבח היפני העשוי בשר, תפוחי אדמה ובצל אשר מבושל כנזיד ברוטב סויה מתוק.
לעתים המאכל כולל גם קונג'אק וירקות.
לרוב מהווים תפוחי האדמה את עיקר המנה, כשהבשר משמש רק מקור של טעם.
הבשר מופיע בדרך כלל כפרוסות בשר בקר פרוס דק, אם כי בשר טחון אף הוא פופולרי.
במזרח יפן משמש לעתים קרובות בשר חזיר תחליף לבשר בקר.
התבשיל מבושל עד שרוב הנוזל מתאדה.
הניקוג'גה הוא מאכל ביתי שנפוץ בעיקר בימות החורף, והוא באופן מסורתי מוגש יחד עם קערת אורז ומרק מיסו.
זו מנה נפוצה באיזקאיה, סוג של בר-מסעדה יפני.
הניקוג'גה הומצא על ידי שפים של הצי הקיסרי היפני בסוף המאה ה-19.
הסיפור שלפיו היהאצ'ירו טוגו ציווה על טבחי חיל הים ליצור גרסה של תבשיל בשר בקר שהוגש בצי המלכותי הבריטי, הומצא כצעד במסע פרסום מתמשך לקידום העיר מאזורו, שאירחה את בסיס הצי הקיסרי היפני וששם שהה טוגו, כמקום הולדתו של הניקוג'גה.
הממשל העירוני של קורה הגיב על סיפור זה בשנת 1998 בטענה כי טוגו הזמין את המנה בעת ששירת כרמטכ"ל של בסיס חיל הים בקורה.
אוחזר מתוך "https://he.
wikipedia.
org/w/index.
php?title=ניקוג%27גה&oldid=18466444"קטגוריות: המטבח היפנינזיד
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לניקוג'גה:
המטבח היפני
נזיד