סובין


כל מה שרצית לדעת על סובין:
סוּבִּין הוא קליפת הגרעין של צמחים ממשפחת הדגניים: חיטה, שעורה, אורז, שיבולת-שועל, תירס ודוחן.
הוא מתקבל בשלב הפרדת השכבות החיצוניות שעוטפות את הגרעין אשר נטחן לקמח.
הסובין מכיל תאית וחומצה פיטית.
בתזונה, התאית עוזרת לגרות את דפנות הקיבה ולהניע את פעולת העיכול אצל אדם בריא.
הסובין עשיר בסיבים תזונתיים‎ וחומצות שומן חיוניות.
הוא מכיל כמות משמעותית של עמילנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים.
מכיל בעיקר סיבים שאינם מסיסים ומסייעים בתהליך העיכול על ידי הוספת נפח לצואה בדומה ללתת.
בסובין חיטה, השכיח מהמינים השונים, הסובין הוא כ-14% ממשקל הגרעין.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסובין:
דגניים