סולת


כל מה שרצית לדעת על סולת:
סולת היא דגן טחון בטחינה דקה, בדרך כלל חיטה.
סולת היא גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה.
כמות הסולת המתקבלת היא בדרך כלל כ־3 עד 5 אחוזים מנפח הגרעין, ובאה על חשבון הקמח הבהיר.
אם אין צורך ביצור סולת, החומר ימשיך את תהליך הטחינה, ויטחן עד להפיכתו לקמח.

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם)

אנרגיה
360 קלוריות

פחמימות
73 גרם

סיבים תזונתיים
4 גרם

חלבון
12.
7 גרם

שומן
1.
1 גרם

שומן רווי
0.
2 גרם

מים
13 גרם

ויטמין B1 (תיאמין)
0.
28 מ"ג

ויטמין B3 (ניאצין)
3.
31 מ"ג

ברזל
1.
2 מ"ג

זרחן
136 מ"ג

אשלגן
136 מ"ג

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסולת:
מאכלים
חיטה