סטייק טרטר


כל מה שרצית לדעת על סטייק טרטר:
סטייק טרטר הוא מאכל בשר העשוי מבשר בקר קצוץ דק או טחון המוגש נא.
מנת סטייק טרטר מוגשת בדרך כלל עם בצל קצוץ, צלפים כבושים ותבלינים (בהם פלפל שחור טחון ורוטב ווסטרשייר) לעתים מגישים את המאכל אף עם ביצה בלתי מבושלת.
בעבר, מסעדות רבות אשר הגישו המבורגרים היו מוכנות להגיש לסועד סטייק טרטר, אף אם המנה לא הופיעה בתפריט המסעדה.
בשנים האחרונות ירדה צריכת סטייק טרטר לאור סכנות בריאות שהתפרסמו באשר לצריכת בשר נא, באופן מיוחד סכנת זיהום הבשר בחיידקים.
בישול הבשר הקצוץ עד אשר צבעו הופך מאדום לאפרפר מפחית במידה רבה את סכנת הזיהום, אולם התוצאה המתקבלת איננה סטייק טרטר.
בגרסה המקסיקנית של סטייק טרטר הבשר מושם במשרה של מיץ ליים, בדומה לסביצ'ה, דבר המפחית את סכנת הזיהום החיידקי.
על פי גרסה אחת, שמו של המאכל מיוחס לעם הטטרי שבמרכז אסיה.
על פי גרסה זו, לנוודים הטטרים לא היה די זמן לעצור ולבשל בשר ועל כן הניחו פרוסות בשר מתחת לאוכף סוסיהם.
לאחר תום יום רכיבה הבשר רוכך ונאכל נא.
סטייק טרטר נחשב כמאכל משובח במסעדות עילית.
המאכל אהוד במיוחד באזור בנלוקס, צרפת ושווייץ, שם הוא מכונה בשם "פילה אמריקאי" (צרפתית filet américain).
המאכל מוגש במסעדות כמנה עיקרית ולצדו בדרך כלל מוגש לחם קלוי או טוגנים.
הרכבת המנה נעשית על ידי המלצר ליד השולחן, או על ידי הסועד עצמו.
במדינות אלה ניתן לקנות סטייק טרטר אף בקצביות בתוך כריך.
אף במטבח הדני קיימת גרסה של סטייק טרטר הנקראת "טרטרמד" שבה הבשר מוגש יחד עם לחם שיפון ותוספות שונות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסטייק טרטר:
בשר נא