סיבים תזונתיים


כל מה שרצית לדעת על סיבים תזונתיים:
סיבים תזונתיים הם רב סוכרים לא-עמילניים (מלבד הליגנין) שמקורם בצומח.
הסיבים התזונתיים אינם מפורקים על ידי אנזימי העיכול של האדם, אך הם מתפרקים מעט במעי הגס על ידי חיידקי המעי הגס (מלבד הליגנין שאינו מפורק כלל והתאית שמפורקת במידה מזערית ביותר).
את הסיבים נוהגים לחלק לשני מינים: מסיסים במים ושאינם מסיסים במים.
הסיבים שאינם מסיסים במים מצויים, בין היתר, בסובין חיטה ובדגנים מלאים, והסיבים המסיסים במים מצויים, בין היתר, בפירות, בירקות, בסובין שיבולת שועל ואפילו במוצרים מוכנים כחומרים מעבים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסיבים תזונתיים:
סוכרים
מאכלים