סילאן


כל מה שרצית לדעת על סילאן:
סילאן או דבש תמרים או ״דבש חרובים״ הוא סירופ מתמרים או מהחרובים המתוקים הידוע גם בשמות: "דובוס", חילק", "שירה".
הסילאן אינו ריבה אלא מיץ תמרים מרוכז, שמופק על ידי בישול התמרים וסחיטתם.
מרקמו נוזלי, דומה לזה של דבש דבורים, אולם טעמו שונה.
ארץ מוצאו של הסילאן היא עיראק, שם נהגו היהודים להכין מהסילאן חרוסת לפסח – פועלים בעלי מסחטות ניידות גדולות, שהוכשרו במיוחד לחג, היו עוברים בין הבתים וסוחטים תמרים להכנתו.
בשווקים ניתן למצוא שני סוגי סילאן: הראשון טבעי (ויקר יותר), והשני אינו טבעי ומכיל תוספות סוכר וחומרים נוספים.
סילאן טבעי מתמרים בלבד ניתן להשיג בחנויות טבע, או בסביבות פסח בחנויות הרגילות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסילאן:
מאכלים
ממרחים
ממתיקים