סיר לבישול אטי


כל מה שרצית לדעת על סיר לבישול אטי:
סיר לבישול אִטי (מכונה גם קרוקפוט, כשם מותג אמריקאי) הוא סיר חשמלי אשר משמש לבישול נזידים ותבשילים נוספים אשר מכילים מים בטמפרטורות נמוכות יחסית, כאשר הבישול עצמו יכול להמשך זמן רב יחסית (מספר שעות).
הכנת תבשילים בקרוקפוט פשוטה יחסית, מצריכה הכנות מועטות ולרוב כוללת רק הנחה של המרכיבים הנחוצים בסיר והפעלתו.
לאחר הפעלתו, ניתן להשאירו פועל ללא פיקוח עד אשר התבשיל יהיה מוכן.
בניגוד לסיר לחץ אשר אטום באופן הרמטי והתבשילים בו מבושלים בטמפרטורות אשר לרוב גבוהות מ-100 מעלות צלזיוס בעזרת שימוש באדים בטמפרטורה ולחץ גבוהים, הקרוקפוט לא יכול להתפוצץ למרות שאין שסתום בטיחות, משום שתוכן הסיר נמצא בלחץ אטמוספירי.
הקרוקפוט נפוץ במיוחד בבישולים של המטבח האמריקני.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסיר לבישול אטי:
קצרמר מזון
מכשירי חשמל ביתיים
שיטות בישול