סרמאלה


כל מה שרצית לדעת על סרמאלה:
סרמאלה (ברומנית: sarma או sarmală ביחיד, sarmale ברבים; ברוב השפות הסלאביות: "sarma") הוא שם קיבוצי לממולאים, אך הכוונה היא בדרך כלל לכרוב או לעלי גפן ממולאים.
המאכל אופייני למטבחים ברומניה, ארמניה, בולגריה, בוסניה והרצגובינה, קרואטיה, יוון, הונגריה, מקדוניה, סרביה, מונטנגרו, סלובניה, טורקיה ואוקראינה.
מקור השם מהמילה הטורקית sarma, שפירושה "לגלגל".
ברומנית: סרמלוצה (Sărmăluţe) – כינוי לממולאים קטנים יותר.
דרך ההכנה הבסיסית של הסרמאלה כוללת ריכוך של העלים (כרוב או עלי גפן) במים חמים, ולאחר מכן גלגול העלים מסביב לתערובת בשר, בצל מרוסק, עגבנייה, אורז, תבלינים ולפעמים גם ביצה.
את הממולאים מבשלים עם בצל, כרוב כבוש ותבלינים ולעתים מגישים עם יוגורט.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסרמאלה:
המטבח הרומני
ממולאים
מאכלי אורז
המטבח הבלקני
קצרמר מזון