עישון מזון


כל מה שרצית לדעת על עישון מזון:
עישון מזון היא שיטה לעיבוד מזון והכנתו למאכל.
זוהי אחת השיטות העתיקות לשימור בשר ודגים.
כיום, משמש עישון המזון למטרות טעם בלבד, ומגוון המזונות העוברים עישון נרחב מאוד וכולל, בין השאר, בשרים, פירות, ירקות, גבינות ואף תבלינים.
עישון מזון הוא תהליך עיבוד אותו עובר המוצר כדי לבשל, לשמר ו/או להקנות לו טעם על ידי חשיפתו לעשן מחומר בוער, לרוב עץ.
היסטורית, משקים בעולם המערבי כללו מבנה קטן בשם "בית עישון", שבו אפשר היה לעשן ולאכסן בשרים.
מבנים אלו היו בדרך כלל מופרדים היטב ממבנים אחרים – הן בגלל סכנת שריפה והן בגלל העשן הרב שהיה נפלט מהם.
עישון מזון עשוי לייצר פחמימנים ארומטיים רב-טבעתיים אשר עלולים להוביל לסיכון מוגבר של סוגים מסוימים של סרטן; עם זאת, עדיין קיימת מחלוקת לגבי הקשר בין הדברים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לעישון מזון:
קצרמר מזון
שימור מזון