עסידה


כל מה שרצית לדעת על עסידה:
עסידה, הידוע גם בשם עציט, (מערבית: عصيدة aṣīdah; בעברית מקראית: גֶּרֶשׂ), הוא מאכל העשוי מקמח שעורה ירוקה, או מקמח ד'ורה (ירוקה) או מקמח חיטה.
עסידה נאכל במדינות ערביות וצפון אפריקאיות רבות.
פופולרי במיוחד בלוב, תוניסיה, ערב הסעודית, אריתריאה, אתיופיה, סודאן ותימן.
תבשיל זה היה נפוץ בקרב עדות המזרח, ונאכל עד היום על ידי יהודי לוב ויהודי תימן.
בדרך כלל נאכל ביד, ללא שימוש בסכו"ם.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לעסידה:
מאכלים
פרטים בתנ"ך
יהדות תימן
המטבח היהודי
המטבח הערבי
המטבח הצפון-אפריקאי
המטבח הלובי