ערק


כל מה שרצית לדעת על ערק:
ערק (או ארק.
בערבית: عَرَق) הוא משקה אלכוהולי השייך למשפחת משקאות אניס המיוצר בעיקר בירדן לבנון מצרים וישראל.
הופק לראשונה בארצות ערביות וים תיכוניות כמו: ישראל, לבנון, סוריה, מרוקו וטורקיה[דרושה הבהרה].
מקור השם ערק בערבית ומשמעותו היא "זיעה" (בשל תהליך הזיקוק באידוי וטפטוף).
את הערק מייצרים על ידי התססה וזיקוק של ענבים או תמרים וטפטוף הנוזל הנוצר בתהליך זה על זרעי או עלי האניס המיובשים, שמקנים לו את טעמו הייחודי.
המשקה שקוף כמים (חסר צבע) ובעל תכולת אלכוהול של 40% – 80%.
תכולת האלכוהול חייבת להיות גבוהה משום שמקור טעמו של המשקה הוא בשמנים האתריים של האניס, ואלו מומסים באלכוהול.
כמו וודקה ומשקאות אלכוהוליים אחרים, צריכה מרובה שלו עלולה להוביל לאלכוהוליזם ולנזק בריאותי.
את הערק מקובל לשתות עם קרח או מים קרים.
בערבוב המשקה עם מים, יורד ריכוז האלכוהול ועימו יכולת המסת השמנים האתריים.
ירידה ביכולת ההמסה, מוציאה את השמנים מן התמיסה והם מופיעים כתרחיף של טיפות שמנים אתריים זעירות בתוך המשקה ובמצב זה מקבל הערק מראה "חלבי".
הערק דומה למשקה הטורקי ראקי ולמשקה היווני אוזו.
ניתן גם להגיש עם תמצית שקדים (רוזטה), עם נענע או לימון.
לפעמים מוסיפים שורש אקסוס (שוש קרח) או וניל לבקבוק.
ביוון נהוג להכין משקה ערק בתוספת מסטיקא.
בפי יהודי מרוקו נקרא הערק מחייה.
משקה נוסף בסגנון הערק הוא ה"בוּכַה" המופק מתאנים ומיוצר בעיקר בקרב יהודי צפון אפריקה.
ערק שמקורו באזור זחלה שבלבנון מובדל מערק אחר בכינוי ערק זחלאווי.
ונחשב כיוקרתי יותר.
אחד המותגים הבולטים בישראל הוא עלית הארק המיוצר על ידי יקב הגליל בבעלות משפחת גולד משנת 1824.
בקום המדינה בעקבות תקופת הצנע ובזכות מחירו הזול של הערק הוא נהפך לפופולרי בקרב העולים החדשים.
בשנים האחרונות עקב התייקרות מחירי האלכוהול בישראל, הערק הפך פופולרי.
ב-1 ביולי 2013, בעקבות רפורמה במיסוי על משקאות חריפים, הוכפל מחירו של בקבוק ערק לצד הוזלה במחיריהם של משקאות אלכוהוליים יקרים יותר‏.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לערק:
משקאות אניס
משקאות אלכוהוליים
המטבח הערבי
מילים וביטויים ערביים