פאייה


כל מה שרצית לדעת על פאייה:
פאייה היא מנת אורז, במקור מחבל ולנסיה שבספרד, הנאכלת במיוחד בימי ראשון ובחגיגת הפאלס.
ישנן גרסאות רבות למנה עם מרכיבים שונים.
מקור השם "פאייה" הוא בוולנסית, שם משמעו "מחבת".
אולם המנה הפכה כה פופולרית עד שבספרדית המלה "פאלרה" הפכה שם נרדף למחבת.
לפאייה בדרך כלל מוסיפים ירקות, בשר ופירות ים.
שלושת המרכיבים העיקריים של המנה הם אורז, זעפרן ושמן זית.
במסעדות ספרדיות, אף כי הפאייה רשומה בתפריט,לפעמים ניתן לקבלה רק ביום ראשון, או שדרושה לפחות שעה להכנתה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפאייה:
מאכלי אורז
המטבח הספרדי
קצרמר מזון