פודינג יורקשייר


כל מה שרצית לדעת על פודינג יורקשייר:
פודינג יורקשייר הוא מאפה מהמטבח הבריטי העשוי מבלילה‏.
ייתכן שמקורו ביורקשייר אולם הוא אהוד בכל רחבי הממלכה המאוחדת.
הוא מוגש לצד רוסטביף, בארוחות הכוללות רוטב בשר, או כשלעצמו.
רוטב הבשר נחשב בעיני רבים כליווי חיוני לפודינג יורקשייר.
כשהוא נאכל כמנת פתיחה בדרך כלל מצורף לו רוטב בשר ובצל.
פודינג יורקשייר נלווה מסורתית לצלי יום ראשון ולעתים נאכל כמנה נפרדת לפני מנת הבשר העיקרית.
אכילתו כמנת פתיחה נפוצה עדיין ביורקשייר.
מקור המנהג בתקופות עוני, בהן אכילת מנה משביעה כפודינג יורקשייר קודם לבשר, איפשרה להסתפק בכמות קטנה יותר של בשר יקר.
כיוון שרוטב הבשר העשיר משומן הצלי שימש במנה הראשונה, המנה העיקרית ומנת הירקות הוגשו לעתים קרובות עם פטרוזיליה או רוטב בשמל.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפודינג יורקשייר:
המטבח הבריטי
מאפים