פומפרניקל


כל מה שרצית לדעת על פומפרניקל:
פוּמְפֶרְנִיקֵל (Pumpernickel) הוא סוג לחם כהה וארומטי מגרמניה.
הלחם מבוסס מחמצת שאור ומוכן מתערובת של קמח שיפון ושיפון טחון (באופן גס יותר).
אזור וסטפאליה בגרמניה ידוע כ"מקור" הפומפרניקל, וקיים אזכור ראשון של לחם שחור מסוג זה בווסטפאליה כבר ב-1450, אם כי לא ברור שאכן מדובר בלחם פומפרניקל.
הפומפרניקל מאזור וסטפאליה ידוע כיוצא דופן בתערובת בין קמח שיפון ושיפון טחון וכן בזמן האפייה הארוך שלו.
האפייה האיטית היא זו אשר מקנה לפומפרניקל את צבעו הכהה ולעתים אף שחור.
על פי סברה מקובלת, מקור השם "פומפרניקל" בניב גרמאני עתיק, והוא מורכב מהמילים "Pumpern" שפרושו לנפוח, ו-"Nickel", צורה של השם ניקולס, וכינוי נפוץ לשד או לשטן.
פירוש השם פומפרניקל, אם כך, הוא "נפיחת השטן".
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון.
אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפומפרניקל:
קצרמר מזון
המטבח הגרמני
לחם