פילאף


כל מה שרצית לדעת על פילאף:
פילאף (גם "פלוב", "אושפלו", "פילאו", "פלוף", "פולאו" או "פולאה"; רומנית, אלבנית: pilaf, ארמנית: փիլավ, אזרית, אוזבקית: plov רוסית: плов, טורקית, בוסנית, סרבית: pilav, יוונית: πιλάφι, הינדית: पुलाव, קזאחית: (palaw (палау, פרסית: polow (پلو), טאג'יקית: полов) הוא תבשיל אורז אופייני למטבחים אסיאתיים המבושל במרק בשר מתובל.
פילאף מורכב משני סוגים של מרכיבים עיקריים: דגניים ומה שנקרא "זירוואק".
זירוואק עצמו יכול להכיל בשר, דגים, ירקות, פירות יבשים ותבלינים.
החלק של הדגניים ככלל מורכב מאורז, אך אפשר להשתמש גם בחיטה, חומוס או תירס.
בהתאם למטבח המקומי, הוא יכול להכיל גם בשר וירקות.
מקור המילה "פילאו" הוא בפרסית, ואילו השם "פילאף" מקורו בטורקית.
בגרסה ההודית של התבשיל, משתמשים באורז בסמטי.
הפילאף מוגש בדרך כלל בסיר, קערה או מגש גדולים המונחים במרכז השולחן.
כל אחד מהסועדים נוטל מנה לצלחתו או (מסורתית) ישירות לפיו, באמצעות היד.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפילאף:
מאכלי אורז
המטבח האוזבקי
המטבח ההודי
המטבח הפרסי
המטבח הטורקי
קצרמר מזון