פירורי לחם


כל מה שרצית לדעת על פירורי לחם:
פירורי לחם הם פירורים של לחם אשר יובשו (בשמש או באמצעות אפייה) ומשמשים כמוצר גלם המשמש להכנת מאכלים שונים.
פירורי הלחם משמשים להכנת בסיס לפשטידות, לקסרולים ולמאפים שונים, או לציפוי מאכלים שונים (כגון שניצלים), וכן למילוי בשרים (בעיקר מילוי בשר עוף) ולהסמכת מרקים.
פירורי לחם מיוצרים מלחם יבש ביותר אשר גורר.
ייבוש הלחם מתבצע על ידי הנחתו לזמן רב באוויר יבש או בתנור אפייה, על מנת להוציא מן הלחם את הרטיבות שבו (וזאת על מנת למנוע עיפוש הלחם).
לאחר ייבוש הלחם הוא מרוסק במעבד מזון או מגורר במגררת.
גרסה יפנית של פירורי לחם – "פּ‏נְקו", הפכה פופולרית במערב בשנות האלפיים.
פנקו הם פירורי לחם גדולים יותר ואווריריים יותר מהמקובל במערב.
ניתן להשתמש בהם לאותם מאכלים העושים שימוש בפירורי לחם רגילים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפירורי לחם:
לחם
חומרי גלם (מזון)