פלפל (פרי)


כל מה שרצית לדעת על פלפל (פרי):
פלפל הוא השם העממי של זני פלפלת שונים (בדרך כלל בני המין Capsicum annuum).
המילה פלפל אינה מציינת שם טקסונומי אלא משמשת בדרך כלל לציון הפרי הנאכל של הפלפלת.
אין קשר בין הפרי פלפל לפלפל שחור או פלפל לבן.
לזנים שונים של פלפל ניתן שם ייחודי, כמו למשל פלפל צ'ילי לזנים חריפים וגמבה לזנים מתוקים.
פירות הפלפל הם עגולים או מאורכים בצבע אדום, צהוב, כתום, סגול, ירוק בהיר או ירוק כהה.
מקורו של הפלפל הוא בדרום אמריקה, ולאחר מכן הובא לאירופה ולשאר העולם.
בתחילה שימש הפלפל כצמח נוי וכצמח מרפא, ורק מאוחר יותר החלו להשתמש בו למאכל.
הפלפל הוא שיח חד שנתי מסועף וקטן יחסית.
עלוותו תמימה כלומר, אינה מפורצת, ופרחיו הלבנים המכילים שניים עד שלושה פרחים, סדורים בקבוצות.
לפלפל חמישה אבקנים ועלי אחד.
ההאבקה נעשית על-פי רוב באופן עצמי והפרי המתקבל לאחר ההפריה הוא ענבה.
הפרי הבשל מכיל קצת יותר מ-90% מים, כ-5% פחמימות וויטמינים רבים, כגון ויטמין A, ויטמין C וויטמין B.
ל-100 גרם פלפל יש כ-20 עד 25 קלוריות, ומשום כך הוא שמיש בדיאטות שונות.
התבלין פפריקה עשוי מפלפל אדום (מתוק או חריף) יבש שנטחן.
חקלאים בארץ ישראל מגדלים את הפלפל ומיצאים אותו לחו"ל.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפלפל (פרי):
קצרמר מזון
ירקות
פירות
פלפל