פסטה


כל מה שרצית לדעת על פסטה:
פסטה (באיטלקית: Pasta) הוא שם מקובל בעברית למאכל איטלקי העשוי מקמח, מים ולפעמים גם ביצים.
פסטה איכותית מיוצרת לרוב מקמח סמולינה מחיטה קשה (דורום).
הפסטה מבושלת במים מומלחים או באפיה, ומוגשת לרוב עם רוטב.
מקור השם באיטלקית ופירושו בצק.
פסטה ניתן לחלק לשתי קטגוריות רחבות: פסטה יבשה (pasta seca) ופסטה טריה (pasta fresca).
נהוג שביצי עוף שולטות כמקור של הרכיב הנזיל בפסטה טרייה.
פסטה מיובשת מיוצרת בדרך כלל באופן מסחרי ועוברת תהליך ייבוש ארוך על מנת ליצור לה חיי מדף ארוכים.
פסטה טריה, נשמרת בצינון או בהקפאה כיון שאינה עוברת תהליך יבוש וזמן הבישול שלה קצר יותר הודות לעובדה זו.
רביולי, טורטליני וסוגי פסטה ממולאים אחרים נחשבים לפסטה טריה כיוון שממולאים במילויים עדינים שלא ניתן ליבש כמו גבינות ובשר.
 באופן מסורתי פסטה טרייה מיוצרת ביד, לפעמים בסיוע של מכונות פשוטות, אבל כיום סוגים רבים של פסטה טרייה מיוצרים באופן מסחרי על ידי מכונות בקנה מידה גדולות ומוצרים רבים זמינים באופן נרחב בסופרמרקטים.
מאכלים דומים התפתחו בכל רחבי העולם והוכנו בצורות שונות במטבח האיטלקי, במטבח הסיני והיפני בפרט ובמטבח האסייתי בכלל.
הפסטה הפכה פופולרית בכל העולם בשל קלות הכנתה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפסטה:
פסטה
מאכלים