פפאין


כל מה שרצית לדעת על פפאין:
פפאין הוא אנזים מסוג ציסטאין פרוטאז שמקורו בפפאיה.
האנזים בעל תכונות של אנדופפטידאז (פרוטאז המפרק קשרים פפטידים של חלבונים), אמידאז (אנזים המשמש כזרז להידרוליזה של קשרים פפטידים) ושל אסטראז (מפרק אסטרים לחומצה ואלכוהול).
האנזים מכיל בין 212-218 חומצות אמינו והוא שרשרת של פוליפפטידים עם שלושה קשרים דיסולפידים וקבוצת sulphydryl.
המחקר הראשון שהוביל לחקר הפפאין, התבצע ב-1873 והתפרסם בעלון הרפואי בקולקטה תחת השם "השפעת מיץ הפפאיה על ניטרוגן".
האנזים זוהה ובודד בין השנים 1950 ל-1960.
הוא האנזים השני שעבר התגבשות (Crystallization) והציסטאין פרוטאז הראשון שהתגלה.
חקר הפפאין עזר רבות בהבנת האנזים כחלבון והחל משנת 1991 נחקר ביתר הרחבה.
‏הפפאין משווק בדרך כלל כאבקה.
ברפואה הטבעית משתמשים בו לטיפול במערכת העיכול משום יכולתו לפרק חלבונים.
בשנת 2008, הפפאין נאסר לשימוש בארצות הברית בשל היותו "מסכן את בריאות הצרכנים".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפפאין:
אנזימים
תוספי מזון