פקורה


כל מה שרצית לדעת על פקורה:
פקורה (בהינדי: पकोड़ा, לחלופין: פקודה או בג'י) הוא חטיף או מתאבן מטוגן הנפוץ בכל תת היבשת ההודית וכן באפגניסטן ובכל מקום אליו הגיעו מהגרים מתת היבשת.
החטיף מבוסס על פלחי ירקות קטנים (ולעיתים גבינה, ביצים, עוף, פרי) הנטבלים בבלילה המבוססת על קמח חומוס או קמח עדשים (לעיתים רחוקות גם קמח סויה) ותבלינים ולאחר מכן מטוגנים בשמן עמוק.
הפקורה צריך להיות קטן, כך שבטיגון התוכן והמעטפת יטוגנו באותה מידה.
אם החטיף גדול מדי – המעטפת עלולה להישרף בעוד התוכן יישאר נא.
פקורה יכולה להיות עשויה מפריט אחד (פלח תפוח אדמה, פלח גבינה, פרח כרובית, מספר עלי תרד) או מתערובת המכילה מספר שבבים של ירקות שונים.
אחת הגרסאות הנפוצות הוא סוג של טבעות בצל או בצל קצוץ.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפקורה:
המטבח ההודי
המטבח הפקיסטני
המטבח הבנגלי
טיגון עמוק