כל מה שרצית לדעת על פקטין:
פקטין הוא רב-סוכר המצוי בדופן התא בתאים צמחיים.
הפקטין מהווה מרכיב חשוב בדפנות תאים בפירות.
בסוף תהליך הפירוק שלו הופך פקטין לחומצה פקטינית.
פירוק זה במהלך הבשלת הפרי הופך אותו לרך יותר.
תפוחים, שזיפים ותפוזים מכילים כמויות ניכרות של פקטין, בעוד שהוא נדיר בתותי שדה.
הפקטין מסונתז באברון הגולג'י בתא ויוצר מטריצה שבה משולבים סיבי ההמיצלולוז בדופן התא.
כאשר הוא בתוך התא, הפקטין מכיל התמרות מתיליות שמונעות ממנו קישור לסידן על מנת שלא יווצר ג'ל בתוך התא.
עם היציאה מהתא האנזים פקטין מתיל אסתראז מסיר את הקבוצה המתיליות וחושף קבוצת קרבוקסיל ליצירת קשרים כימיים.