קאימק


כל מה שרצית לדעת על קאימק:
קאימק (וכן: קז'מאק, קז'מארק, קאילגמאק, גיימאק, גיימאר, גאימר, קמר) הוא מוצר חלב שמנתי ממטבחי מרכז אסיה, חבל הבלקן, העמים הטורקיים והמטבח הטורקי, העשוי מחלב בקר או תאו מים ודומה לשמנת עשירה.
בשיטת ההכנה המסורתית מרתיחים חלב באיטיות ולאחר מכן מבשלים אותו כשעתיים בחום נמוך.
לאחר כיבוי האש, מקפים‏ את הקרום, ומניחים לו להצטנן ולתסוס מעט, במשך מספר שעות או אף ימים.
בקאימק כ-60% שומן.
מרקמו סמיך ושמנתי, אם כי לא לגמרי מוצק עקב נוכחות סיבי חלבון חלב, וטעמו עשיר.
המונח קאימק וגרסאותיו בשפות בהן הוא קיים (ביניהן: מונגולית, טורקית, אזרית, קירגיזית, אוזבקית, טורקמנית) ובשפות עמים שירשו את המונח (למשל כאלו שהיו תחת שלטון או השפעת האימפריה העותמאנית), אינו מציין רק את המוצר המוגמר, אלא גם כל קרום הנוצר על פני החלב לאחר רתיחה וכן קצף הנוצר על קפה טורקי ברתיחתו‏‏.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקאימק:
מוצרי חלב
המטבח הבלקני
המטבח הטורקי
המטבח האוזבקי
המטבח האזרי