קולין קמפבל


כל מה שרצית לדעת על קולין קמפבל:
ט.
קולין קמפבל (באנגלית: T.
Colin Campbell) הוא ביוכימאי אמריקאי המתמחה בהשפעות התזונה על הבריאות לטווח הארוך.
פרופסור אמריטוס בקתדרה על-שם ג'יקוב גולד שרמן לביוכימיה של התזונה באוניברסיטת קורנל, ומחברם של למעלה מ-300 מאמרים מדעיים.
‏ בשנות השמונים הוא היה אחד ממובילי מחקר סין-אוקספורד-קורנל על תזונה ומחלות (הידוע בשם פרויקט סין (China Project), שנערך ב-1983 באוניברסיטאות קורנל, אוקספורד ובאקדמיה הסינית לרפואה מונעת, שחקר את היחס שבין תזונה לסרטן, ומחלות לב וחילוף חומרים.
המחקר תואר בידי הניו יורק טיימס כ"הגרנד פרי של האפידמיולוגיה" ‏ ותוצאותיו תוארו בספרו "מחקר סין".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקולין קמפבל:
סגל אוניברסיטת קורנל
ביוכימאים אמריקאים
תזונאים
טבעונים אמריקאים