כל מה שרצית לדעת על קולין קמפבל:
ט.
קולין קמפבל (באנגלית: T.
Colin Campbell) הוא ביוכימאי אמריקאי המתמחה בהשפעות התזונה על הבריאות לטווח הארוך.
פרופסור אמריטוס בקתדרה על-שם ג'יקוב גולד שרמן לביוכימיה של התזונה באוניברסיטת קורנל, ומחברם של למעלה מ-300 מאמרים מדעיים.
בשנות השמונים הוא היה אחד ממובילי מחקר סין-אוקספורד-קורנל על תזונה ומחלות (הידוע בשם פרויקט סין (China Project), שנערך ב-1983 באוניברסיטאות קורנל, אוקספורד ובאקדמיה הסינית לרפואה מונעת, שחקר את היחס שבין תזונה לסרטן, ומחלות לב וחילוף חומרים.
המחקר תואר בידי הניו יורק טיימס כ"הגרנד פרי של האפידמיולוגיה" ותוצאותיו תוארו בספרו "מחקר סין".