קוקטיילי חנקן נוזלי


כל מה שרצית לדעת על קוקטיילי חנקן נוזלי:
קוקטיילי חנקן נוזלי הינם קוקטיילים שאחד מהמרכיבים בהם הינו חנקן נוזלי.
קוקטיילי חנקן נוזלי הינם שנויים במחלוקת מכיוון שטמפרטורת הניזול של החנקן הנוזלי היא 195.
65°C- ובליעתו עלולה להיות קטלנית.
עם זאת, חנקן נוזלי אינו חומר בפיקוח.
השימוש בחנקן נוזלי בתחום המזון מוזכר כבר בשנת 1980 בספר מתכונים שנקרא "קרח מהודר" ונכתב על ידי אגנס מרשל, אך הפך לפופולארי בשנים האחרונות במטבח המולקולרי לצורכי הכנת קינוחים קפואים כגון גלידה ומקצפת ליד שולחן הסועדים.
בקוקטיילים משתמשים בחנקן הנוזלי כדי להקפיא את הכוס של הקוקטייל, את מרכיביו, כדי ליצור אפקט של עשן או אפקט של בעבוע.
בגלל הטמפרטורה הנמוכה של החנקן הנוזלי, הוא עלול לגרום לנזק רב לגוף האדם ולרקמות בפה ובמערכת העיכול, בעיקר לכוויית קור.
חנקן נוזלי שמתאייד פולט גזים רבים ועלול לפוצץ את הקיבה במקרה של בליעה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקוקטיילי חנקן נוזלי:
קוקטיילים