קו-אנזים Q10


כל מה שרצית לדעת על קו-אנזים Q10:
קו אנזים Q10 המוכר גם כיוביקינון ומכונה לעתים ויטמין Q (על אף שאינו ויטמין) הוא חומר דמוי ויטמין מסיס בשומן, המשמש כנוגד חמצון ומשתתף בתהליך שחרור האנרגיה.
המבנה שלו הוא מעין 'ראש' טירוזיני – האחראי לתפקודו ומחובר ל'זנב' של 10 פחמנים (מכאן שמו Q10), הגורם לו להיות מסיס שמן.
הוא דרוש לכל תא בגוף האדם, ובמיוחד מרוכז בלב ובכליות, כאשר התאים שמשתמשים ביותר אנרגיה הינם 'צרכנים' גדולים יותר של Q10.
Q10 בודד לראשונה בשנת 1957 על ידי ד"ר פרדריק קראן ממיטוכונדריה של לב בקר, אך קיים בכל מזון אחר – גם בצמחים.
הספיגה מהמזון פחותה מ10%.
עד גיל 30-35 הגוף מייצר Q10.
מגיל זה פוחת ייצורו בהדרגה.
בכמוסות קו-אנזים Q10 יהיו גם מרכיבים לא פעילים, הכוללים בדרך כלל כמוסה רכה (ג'לטין, גליצרין, מים מטוהרים), חומר מתחלב (לציטין סויה), צבע מאכל (אנאטו, טיטניום דיאוקסיד), שמן פולי סויה.
ישנם מחקרים התומכים בשימוש ב Q10 להורדת לחץ דם, אך התרומה הבריאותית של נטילת Q10 לחולים עם אי-ספיקת לב ו/או מטופלי סטטינים מוטלת בספק.
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקו-אנזים Q10:
קואנזימים