קיפול חלבונים


כל מה שרצית לדעת על קיפול חלבונים:
קיפול חלבונים (באנגלית: Protein Folding) הוא תהליך שבו נוצר מבנה תלת-ממדי בחלבון.
כאשר חלבון מסונתז בתא על ידי הריבוזום, הוא נמצא במבנהו הראשוני, כלומר כשרשרת ארוכה של חומצות אמינו ללא מבנה מוגדר.
במצב זה החלבון אינו פעיל וכדי למלא את ייעודו עליו להתקפל, כלומר ליצור מבנה תלת-ממדי.
בסיום הקיפול, החלבון נמצא במבנה המכונה מצב טבעי (Native state), והוא בעל מבנה שלישוני או רביעוני, מקופל במבנה תלת ממדי.

החלבון לפני הקיפול ואחריו

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקיפול חלבונים:
ביוכימיה
חלבונים