קישקע


כל מה שרצית לדעת על קישקע:
קישקע (יידיש: "מעיים") הוא מאכל מזרח-אירופאי יהודי, העשוי ממעי גס של בקר הממולא בבצל מטוגן, קמח, שומן מעובד (שמאלץ) ותבלינים.
הקישקע המבושל יכול להיות בכל צבע החל מלבן-אפרפר ועד לחום-כתום, בתלות בכמות התבלינים (ובעיקר הפפריקה) שבו.
כיום משתמשים גם במעטפת סינתטית למילוי במקום במעיים, ובבישול הביתי משתמשים לעתים בעור מגרון של עוף או תרנגול הודו (צוואר ממולא).
את הקישקע נהוג להכין ביום שישי, ולהניחו בסיר החמין, בו הוא מתבשל ארוכות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקישקע:
קצרמר מזון
המטבח היהודי
מאכלי בשר
מילים וביטויים ביידיש
מאכלי שבת