קציץ בשר


כל מה שרצית לדעת על קציץ בשר:
קציץ בשר (באנגלית: Meatloaf) הוא מאכל העשוי מבשר טחון (בדרך כלל בשר בקר, או שילוב של בשר בקר עם בשר כבש או בשר חזיר) מתובל, אשר מעוצב לצורת כיכר (בדומה לכיכר לחם) נאפה בתבנית אפייה – בין אם תבנית לחם או תבנית אחרת.
המאכל מוגש לרוב כאשר הוא חם בתור המנה העיקרית, אך גם לעתים מוגש בפרוסות כאשר הוא קר.
כיכרות של בשר טחון נאפו באירופה כבר במאה ה-5 והופיעו בספר הבישול הרומי "אפיקוס".
המנה היא מנה מסורתית במטבח הגרמני, הבלגי וההולנדי, והיא קרובת משפחה של כדורי הבשר האיטלקיים.
מקורו של קציץ הבשר האמריקאי הוא במנה בשם Scrapple – תערובת של בשר חזיר טחון וקמח תירס שהייתה נפוצה בקרב האמיש בפנסילבניה מאז המאה ה-18.
הגרסה האמריקאית מוגשת עם קטשופ.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקציץ בשר:
המטבח האמריקאי
המטבח האוסטרי
המטבח הגרמני
המטבח ההולנדי
מאכלי בשר
המטבח היהודי