קרוקט (מזון)


כל מה שרצית לדעת על קרוקט (מזון):
קרוקט הוא מאכל בצורת גלילה או דיסקית, עשוי חומרי גלם שונים, מצופה פירורי לחם ומטוגן בטיגון עמוק.
קרוקטים עשויים לכלול פירה ו/או בשר טחון (בקר, עגל, עוף או הודו), פירות ים, דגים, גבינה, ירקות, פטריות, מעורבים ברוטב בשמל או רוטב בשר, בתוספת לחם לבן מושרה, ביצה, בצל, תבלינים ועשבי תיבול, יין, חלב, בירה או צרוף כלשהו שלהם.
הקרוקט מעוצב לצורה גלילית או כדיסקית שטוחה עגולה או אליפטית, ומטוגן בטיגון עמוק.
מקור השם מצרפתית, מהפועל "croquer" – לכרסם, לכסוס.
הקרוקט נפוץ ברחבי העולם בהרכבים שונים, הן כמאכל מעודן והן כמזון מהיר.
קרוקט כטאפאס ספרדיקרוקט יפניקרוקט גבינה הונגריקרוקט בלחמניה, מאכל הולנדי נפוץ.
מקובל לתבלו בחרדל
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקרוקט (מזון):
קצרמר מזון
טיגון עמוק
מזון מהיר
מתאבנים