רוטב ביארנז


כל מה שרצית לדעת על רוטב ביארנז:
רוטב ביארנז (בצרפתית: Sauce Béarnaise – רוטב ביארן; נהגה בעברית לעתים קרובות גם "רוטב ברנז") הוא רוטב העשוי מחמאה וחלמוני ביצים המתובלים בטרגון, בצלצלי פנינה ועירית המבושלים ביין וחומץ.
המלומדים סבורים כי הרוטב המוצא על ידי השף קולינה (Collinet) (אשר המציא גם את תפיחת תפוחי האדמה – pommes de terres soufflés), והוגש לראשונה בפתיחת מסעדת "ביתן אנרי הרביעי" ("Le Pavillon Henri IV") בסן-ז'רמן-אן-לה בשנת 1836.
שם הרוטב הוא לכבודו של המלך אנרי הרביעי אשר נולד באזור ביארן.
רוטב זה דומה לרוטב ההולנדז בכך שהוא תערובת של חמאה וחלבוני ביצים.
ההבדל בין שני הרטבים הוא בתבליניהם בלבד (ברוטב הולנדז משתמשים במיץ לימון במקום בחומץ ובטרגון).
אופן הכנת הרוטב פורט לראשונה בספרו של פרנאן פואן (Fernand Point) "הגסטרונומיה שלי" (Ma Gastronomie).
הרוטב משמש כתוספת לאומצה (סטייק).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לרוטב ביארנז:
המטבח הצרפתי: רטבים