שטרויזל


כל מה שרצית לדעת על שטרויזל:
שטרויזל (מגרמנית: Streusel) הוא ציפוי פירורים המקובל באפייה ומגדנאות שמקורו בגרמניה.
מרכיביו הבסיסיים של השטרויזל הם חמאה, קמח וסוכר.
למתכון הבסיסי מקובל להוסיף תבלינים כמו קינמון או וניל, קקאו, לימון או אגוזים.
בשטרויזל נהוג לצפות מאפינס, לחמים, פאיים ועוגות.
בתחילה מעורבבים סוכר וחמאה רכה במעבד מזון.
לאחר מכן מעורבב הקמח לתוך הבלילה עד להיווצרות פירורים ואלה מפוזרים על המאפה לפני אפייתו או במהלכה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לשטרויזל:
מאפים
המטבח הגרמני
מילים וביטויים בגרמנית