שמן בישול


כל מה שרצית לדעת על שמן בישול:
שמן בישול הוא שומן צמחי, מבעל חיים או סינתטי המשמש לטיגון, אפייה וסוגים אחרים של בישול.
כמו כן הוא משמש בהכנת מזון וחומרי טעם וריח שאינם כרוכים בחום, כגון רטבים לסלט ורטבי לחם, ובמובן זה אולי יותר נכון לכנות אותו שמן מאכל.
שמן בישול הוא בדרך כלל נוזלי, אם כי חלק משמנים המכילים שומן רווי, כגון שמן קוקוס, שמן דקלים ושמן זרעי דקלים הם מוצקים בטמפרטורת החדר.
סוגים של שמן בישול כוללים: שמן זית, שמן אבוקדו, שמן דקלים, שמן סויה, שמן קנולה, שמן זרעי דלעת, שמן תירס, שמן חמניות, שמן חריע, שמן בוטנים, שמן זרעי ענבים, שמן שומשום, שמן ארגן, שמן אורז ושמנים צמחיים אחרים.
שמן יכול להיות מתובל במוצרי מזון ארומטיים כגון עשבי תיבול, פלפל חריף או שום.

מקור: https://he.
wikipedia.
org/w/index.
php?title=שמן_בישול&oldid=16257143
קטגוריות: חומרי גלם (מזון)שומנים (מזון)

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לשמן בישול:
חומרי גלם (מזון)
שומנים (מזון)