שמן קנולה


כל מה שרצית לדעת על שמן קנולה:
שמן קנולה הוא שמן המופק מזרעי צמח לפתית.
ניסיונות להפיק שמן מצמח זה ידועים כבר מסוף המאה ה-19, אולם השמן שהופק היה בעל תכונות בעייתיות (כגון חומציות גבוהה).
בקנדה הפיקו שמן מלפתית משנת 1936, למרות חסרונותיו הרבים.
בשנת 1968 התחילו לבצע בקנדה ניסויים, במטרה להשביח תכונותיו של שמן הלפתית.
הניסויים התבססו על הכלאות בין זנים שונים של לפתית.
בשנות השבעים הצליחו להפיק שמן משופר עם חומציות נמוכה.
שמן זה קיבל את השם קנולה – CANOLA – ראשי תיבות של "CANadian Oil, Low Acid".
שם נוסף שקיבל השמן הוא LEAR – ראשי התיבות של "Low Erucic Acid Rapeseed", כלומר שמן לפתית עם מינון נמוך של חומצת שומן ארוסית.
חומצת השומן הארוסית במינונים גבוהים עלולה להיות רעילה.
המינים העיקריים של לפתית שמהם מפיקים את שמן הקנולה הם Brassica napus ו-Brassica rapa.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לשמן קנולה:
מאכלים
חומרי גלם
שומנים (מזון)