שפצלה


כל מה שרצית לדעת על שפצלה:
שְׁפֶּ‏‏צְלֶ‏ה או שפעצל (גרמנית: Spätzle), המוכרות גם כבְּצֵקָנִיּוֹת, הן אטריות בצק נפוצות בדרום גרמניה (בבאדן וירטמברג ובוואריה), במערב אוסטריה, בחלק הגרמני של שווייץ, באלזאס ולעתים בצפון איטליה (בחבל דובר הגרמנית דרום טירול, שם הן נקראות "טרופי", Troffi).
בהונגריה הן מוכרות בשם "נוקדלי" (Nokedli) או "נוקרלי".
שפצלה הוכנו גם במלטה עד לשנות ה-50, שם הן נקראו "פצלטי", אבל לאחר חדירת הפסטה התעשייתית, המאכל כמעט שנכחד.
הכנת שפצלה נעשית באמצעות הכנסת בצק למים רותחים והוצאת האטריות המוכנות.
הבצק הוא בצק פשוט של ביצים, קמח ומלח.
את הבצק מרסקים לצורת האטריות באמצעות מכשיר מיוחד, דמוי מגררת שטוחה ועליה תא ובו מונח הבצק ומוסע הלוך ושוב כך שהבצק נגרר לאטריות על המגררת.
ייתכן שמקור המילה "שפצלה" במילה "דרור" בגרמנית (Spatz), וצורת ההקטנה שלה ("דרורים קטנים").

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לשפצלה:
המטבח הגרמני
המטבח ההונגרי
המטבח השווייצרי
מאכלים