תבנית אפייה


כל מה שרצית לדעת על תבנית אפייה:
תבנית אפייה היא כלי קיבול ממתכת, חרס, פלסטיק (סיליקון) או זכוכית, המשמש בתנורי אפייה להכלת המזון הנאפה (כגון עוגות ולחם) או נצלה (כגון בשר עוף ותפוחי אדמה).
תבניות אפייה מתכתיות עשויות לרוב אלומיניום או פלדת אל חלד.
תבניות חד-פעמיות עשויות מיריעת אלומיניום.
בדרך כלל תבניות הן מלבניות, מרובעות או עגולות, אך ישנן אף תבניות בעלות צורות אחרות.
לחלק מהתבניות יש ידיות כדי להקל על הכנסתן לתנור והוצאתן ממנו.
בתבניות מלבניות גדולות ניתן לצלות או לאפות תוך ניצול אופטימלי של כל רוחב ועומק התנור.
תבניות מלבניות צרות מיועדות לעוגות בסגנון המכונה בישראל "אינגליש קייק".
תבניות עגולות עמוקות משמשות לרוב לאפיית עוגות, בעוד תבניות עגולות, שטוחות ובעלות שפה גלית – לאפיית פאי או טארט – הדבר נקבע לפי קוטר התבנית וגובה דפנותיה.
תבניות המעוצבות כדמויות צעצועים או בעלי חיים מיועדות לאפיית עוגות לילדים; לאחר האפייה עוגות אלו מעוטרות בהתאם לדמות.
"תבנית אפייה קפיצית" היא תבנית עגולה, שניתן להפריד בין תחתיתה למסגרת.
לאחר האפייה מסירים את המסגרת מהעוגה, כך שהיא נותרת רק על הבסיס השטוח כדי להקל על עיטורה והגשתה.
"תבנית שקעים" מעוצבת כרצף של שקעים ומשמשת להכנת מאפינס.
במטבחים תעשייתים או מוסדיים נעשה שימוש בתבניות אפייה בגדלים סטנדרטיים של 26×18 אינץ', 18×13 אינץ' ו-13×9 אינץ'.
לעתים משתמשים בנייר אפייה או ביריעת אלומיניום לריפוד התבנית כדי למנוע מהמזון מלהדבק אליה וכדי להקל על ניקויה לאחר השימוש.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לתבנית אפייה:
כלי בישול