תימול


כל מה שרצית לדעת על תימול:
תימול (באנגלית: Thymol) הוא נגזרת מונו-טרפנית פנולית של צימן, C10H13OH, איזומרי עם קרבקרול.
הוא מצוי בעיקר בשמן הקורנית והוא ממוצה כחומר גבישי לבן ריחני בעל כושר חיטוי גבוה.
הוא מסיס בכהלים, בשומן ובשמן, ואך במידה מועטת במים.
מבנה מולקולת התימולהשימוש בתימול נעשה בעיקר עבור תכונותיו האנטיספטיות, אנטיבקטריאליות ואנטי-פטרייתיות.
משתמשים בו כחומר מחטא בשטיפות פה מסוימות, לריסון קרדית הוורואה בכוורות הדבורים, להשמדת נבגי פטריות בספרים בעלי נזקי עובש לפני כריכתם המחודשת, ועוד.
מיזמי קרן ויקימדיה תמונות ומדיה בוויקישיתוף: תימול ערך זה הוא קצרמר בנושא כימיה.
אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לתימול:
קצרמר כימיה
תרכובות ביוכימיות