גארום


כל מה שרצית לדעת על גארום:
גארוּ‏ם (בלטינית: Garum מיוונית עתיקה: γάρον (קרי: גָ‏רוֹ‏ן), בתלמוד מופיע בצורה: אוקסיגרון, אכסיגורין או איקסגורין וידוע גם כמורייס או מורייסא) היה ציר דגים, שהיווה את התבלין המרכזי במטבח של האימפריה הרומית.
הוא מוכר כבר מתקופת יוון העתיקה ונעלם לחלוטין מהמתכונים רק במאה ה-11.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגארום:
רטבים
תבלינים
האימפריה הרומית
מטבח ימי הביניים
מזון בעת העתיקה