גולאש


כל מה שרצית לדעת על גולאש:
גולאש (מהונגרית: Gulyás – "גול-יאש" – רועי צאן) הוא נזיד שמקורו בהונגריה.
נזיד זה מכיל לרוב בשר בקר, בצלים, פלפל אדום או גמבה ופפריקה.
יש המתבלים את התבשיל ביין.
הנזיד יכול להיות סמיך יותר או פחות לפי שימושו בארוחה והגרסה הדלילה שלו נקראת מרק גולאש (gulyás leves) ומוגשת כמנה ראשונה.
הגולאש הוא סמלו של המטבח ההונגרי, אולם הוא פופולרי בכל מרכז אירופה וארצות הבלקן.
מקורו של מזון זה במאכל שהכינו רועי צאן החל מימי הביניים.
נזיד זה התבשל בסיר מעל אש גלויה והיווה ארוחה שלמה.
מאכל זה נחשב למאכל ביתי, והיה נפוץ בשל פשטות הכנתו.
הבישול הממושך מאפשר שימוש בחלקי בשר פחות איכותיים (ולכן זולים יותר) ובשל כך היווה הגולאש מאכל של פשוטי העם והשכבות הסוציו-אקונומיות הנמוכות יותר, אך כיום הגולש הוא מאכל פופולרי ואנשים רבים נהנים מאכילתו.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגולאש:
קצרמר מזון
המטבח הצ'כי
המטבח ההונגרי
המטבח הקרואטי
המטבח הפולני
המטבח הסרבי
המטבח הליטאי
המטבח הרוסי
מרקים
נזיד
מאכלים לאומיים