חומץ שרי


כל מה שרצית לדעת על חומץ שרי:
חומץ שרי הוא יין חומץ העשוי משרי ומיוצר בספרד במחוז קדיס, ובמשולש שבין העיר חרס דה לה פרונטרה לעיירות "סאן לוקאר דב בראמדה" ו"אל פוארטו דה סנטה מריה" הידוע בשם "משולש השרי".
על פי החוק, על מנת לשאת את השם "חומץ שרי מחרס דה לה פרונטרה" הספרדי, החומץ חייב לעבור יישון בעצי אלון אמריקאים במשך לפחות שישה חודשים.
את תקופת היישון עליו לעבור ב"משולש השרי" וחייב שיהיה לו מינימום של 7 מעלות חומציות.
רוב חומצי השרי מיושנים באותה מערכת בה מיושן הברנדי המיוצר באזור.
הייצור והאיכות של חומץ השרי מנוטר ומבוקר על ידי גוף ממשלתי המפקח על אזור גידול היין של משולש השרי.
כאשר מקורו וייעודו של חומץ השרי מאזור חרס מוגן על ידי החוק הספרדי והאיחוד האירופי.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לחומץ שרי:
מאכלים
רטבים
המטבח הספרדי
המטבח האנדלוסי
חומץ