טרטור


כל מה שרצית לדעת על טרטור:
טַרַטוֹר (אלבנית: taratorë; בולגרית: таратор; מקדונית: таратор,‏ таратур‏ או тартор) הוא מרק קר שמקורו בבלקן.
טרטור מוגש בדרך כלל בקיץ באלבניה, בבולגריה ובמקדוניה.
המרק מורכב לרוב מיוגורט, ממלפפונים, משום, משמיר וממים.
המנה מוגשת לאחר קירור או אפילו עם קרח.
ניתן להוסיף למרק שמן צמחי או פלפל שחור.
בגרסאות מקומיות של המרק מוסיפים חומץ, אגוזים או לחם לצד המרק.
במקרים נדירים מוחלפים המלפפונים בחסה או בגזר.
הטרטור "עלה" לישראל ביחד עם יהודי בולגריה, אשר נהגו להכינו בעיקר לארוחת בוקר של ימי שבת או לארוחות חלביות בחגים, בעיקר חג השבועות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לטרטור:
קצרמר מזון
המטבח הבלקני
מרקים
המטבח הבולגרי