יוקאן


כל מה שרצית לדעת על יוקאן:
יוקאן (ביפנית: 羊羹) הוא קינוח יפני פופולרי מסוג מקפא המיוצר ממחית שעועית, אגר (כחומר מסמיך) וסוכר (להמתקה).
היוקאן מיוצר בבלוקים ונחתך לחתיכות לפני האכילה.
בדרך כלל מיוצר ממחית של שעועית אדומה, אך ניתן להכינו גם ממחית של שעועית מצויה או אזוקי.
כאשר משתמשים בשעועית מצויה ניתן להוסיף אבקת תה ירוק (מאצ'ה) המעניקה טעם וצבע ייחודיים.
לעתים מוסיפים ליוקאן חתיכות ערמונים, אפרסמון, פולי אזוקי מסוכרים, תאנים או בטטה, ולעתים משתמשים בממתיק חלופי כמו דבש.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ליוקאן:
קינוחים
ממתקים
המטבח היפני