מלוש


כל מה שרצית לדעת על מלוש:
מלוֹש (או וו לישה של מערבל הנועד לשם לישת בצק בלבד.
) בתחום המגדנאות,מלושים ביתיים מאפשרים לישה של בצק מכ-1 קילוגרם קמח, בהתאם ליכולת מנוע המיקסר.
במאפיות ובקונדיטוריות המקצועיות, המלוש עשוי מיציקת ברזל בציפוי כרום, ומיוצר בכמה גדלים : מלוש חצי-תעשייתי, המיועד ל-50 קילו קמח, ומלוש תעשייתי המיועד ללישת 60 – 300 קילו בצק.
לישת בצק באמצעות מלוש מתבצעת במהירות נמוכה או בינונית בלבד, כדי ליצור תערובת אחידה של המרכיבים, ובבצק שמרים, לקשור יחד את מולקולות הגלוטן ולספק חמצן לשמרים.
חלק מהמלושים מחוברים לדוד קבוע.
לאחרים יש דוד נשלף כעגלה המאפשר העברתו לשטח הייצור וחיבורו למעלית מיוחדת שתרים אותו על-מנת שהבצק יישפך אוטומטית למערך הייצור.
למלושים ניתן להוסיף גם מד טמפרטורה דיגיטלי המציג את טמפרטורת הבצק.
כיום רוב המלושים המקצועיים עשויים נירוסטה.
כח המנוע של המלוש מאפשר לו לפתח את רשת הגלוטן שבבצק לרמה גבוהה מאוד .
רמה שקשה מאוד עד בלתי אפשרי להגיע בלישה ידנית .
מה שמאפשר ללחם תעשייתי להגיע לנפח גבוה יותר מלחם ביתי .
מצד שני נפח גדול של לחם גורם בהכרח לירידה בטעמו של הלחם , בצרפת ובמאפיות "בוטיק" בעולם קיימת מגמה של חזרה ללישה איטית , מתוך מטרה למקסם את טעם הלחם .
בעיה נוספת בלישה במהירות גבוהה היא הסיכון בהרס הבצק .
בבצק שנלוש זמן רב מידי במהירות גבוהה רשת הגלוטן קורסת ,והמים שנאצרו בבצק מתחילים להיות מופרשים ממנו .
במקרה כזה אין אפשרות להשתמש בבצק .
לבעיה זאת קשה מאוד עד בלתי אפשרי להגיע בלישה ידנית.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למלוש:
מגדנאות
כלים ומכשירים (מזון)
קצרמר מזון