מרק קיבה


כל מה שרצית לדעת על מרק קיבה:
מרק קיבה (בבולגרית: Шкембе чорба – שקמבה צ'ורבה, בטורקית: İşkembe – אישקמבה, ברומנית: ciorbă de burtă – צ'ורבה דה בורטה) הוא מרק המבוסס על קיבת בקר מהמטבח הבולגרי ומטבחי מדינות אחרות בבלקן, המטבח הרומני והמטבח הטורקי.
המרק כולל גם חלב ושמן חמניות ומתובל בשום, חומץ או מיץ לימון ופלפלת צ'ילי.
ברומניה קיימת גרסה נוספת של המרק, ciorbă de ciocănele, בה במקום הקיבה משתמשים ברגלי חזיר.
בגרסה היוונית משתמשים לעתים בשוק עגל, מתבלים בחומץ יין אדום ומסמיכים את המרק באמצעות אבגולמונו.
בבולגריה יש המחשיבים אותו כמעדן לאומי בעוד אחרים רואים בו מאכל נחות או מאכל עניים.
מרק קיבה נחשב בפולקלור כמרפא לחמרמורת ונאכל בבוקר שלמחרת ליל השתכרות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות למרק קיבה:
מרקים
חלקי פנים
המטבח הבלקני
המטבח הרומני
המטבח הטורקי
המטבח היווני