כל מה שרצית לדעת על סלט חצילים:
סלט חצילים הוא מאכל הנפוץ במטבחי עמים שונים אשר בבסיסו חצילים.
מאכל זה קיים בגרסאות שונות ברחבי העולם:
אזור המזרח התיכון / ים תיכון:
באבא גנוש (בערבית: بابا غنوج)- הוא מאכל פופולארי מהמטבח המזרח תיכוני המבוסס על חצילים קלויים מרוסקים מעורבבים עם תבלינים שונים.
מוטבל (בערבית: متبل) – מאכל מהמטבח המזרח תיכוני אשר דומה מאוד לבאבא גנוש.
אשר כולל גם כן חצילים קלויים מרוסקים, טחינה, מלח, פלפל ושמן זית.
מליטסנוסלאטה (ביוונית: μελιτζανοσαλάτα ) – מאכל מהמטבח היווני הכולל חצילים מבושלים, שמן זית ומיץ לימון.
קאפונטה – מאכל סיציליאני אשר מורכב מירקות קצוצים מטוגנים (בעיקר חצילים ופלפלים), סלרי מתובל, זיתים, צלף ורוטב חמוץ מתוק.
חצילים במיונז – גרסה ישראלית המורכבת מחצילים קלויים מרוסקים בתוספת מיונז ושום.
מזרח אירופה:
סלטה דה וינטה (רומנית: Salata de vinete) – מאכל מן המטבח ההונגרי והרומני העשוי מחצילים קלויים מרוסקים, שמן חמניות ובצל קצוץ.
קיופולו – מאכל מן המטבח הבולגרי אשר עשוי מחצילים קלויים ופלפלים ואדום.
באקלאזניה איקרה (רוסית: баклажанная икра) – סלט חצילים מן המטבח הרוסי והאוקראיני.
אפריקה:
בלאגאדוש – סלט חצילים מן המטבח האתיופי.
דרום אסיה:
במרכז ומזרח הודו, במערב בנגל, ובבנגלדש קיים מאכל דומה המורכב מחצילים קלויים, כוסברה טרייה מרוסקת, פלפלים חריפים, בצל, ושמן חרדל.
למאכל זה שמות רבים, תלוי בשפה המקומית.
בונג'אן – סלט החצילים המסורתי באפגניסטן.