פודינג חג המולד


כל מה שרצית לדעת על פודינג חג המולד:
פודינג חג המולד (באנגלית: Christmas pudding) הוא פודינג מסורתי הנאכל כקינוח במטבח האנגלי ביום חג המולד (25 בדצמבר).
מקורו של מאכל זה בימי הביניים.
המאכל לרוב מיוצר עם מצרכים יקרים במטרה לפאר את ארוחת החג שהוא מוגש בסיומה.
פודינג זה כולל שומן רב וכן סירופ סוכר המעניקים לו את צבעו החום.
הפודינג מתובל בברנדי (ולעתים בבירה) וכן במיץ תפוזים.
המאכל בושל באופן מסורתי בחיתול, ולאחר מכן נתלה על וו ויובש במשך מספר שבועת.
החל מהתקופה הוויקטוריאנית החלו לאדות את הפודינג במשך שעות רבות (ולאחר המצאת סיר הלחץ קוצר משך האידוי).
הפודינג מוגש לצד שמנת או רוטב בשמל.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפודינג חג המולד:
המטבח האנגלי
פודינג
קינוחים
מאכלי חג המולד